Start » mässor och utställningar » Malmömässan

Malmömässan

Malmömässan är ytterligare en av de stora gigantiska mäss- och konferensanläggningar som finns i Sverige. Här möts du av ett mycket modernt koncept både gällande teknik och konstruktionsdesign. Denna härliga och funktionella byggnad byggdes 2012, och är på så sätt en av Sveriges mest moderna anläggningar av detta slag. Hit söker sig många arrangörer av mässor varje år, och på så sätt bidrar Malmömässan till att många andra branscher och företag får ett stort lyft i Malmö. Malmömässan är en stor byggnad uppdelad på två delar. Här finns det 14000 kvm som utgör den stora delen som brukas som konferensanläggning, och i den stora bmalmömässan yggnaden finns ett utrymme på hela 20000 kvm yta för riktigt stora och moderna mässor.

Malmömässan ligger också inte alls långt ifrån centrala Malmö, utan här finns det för alla besökare bra kommunikationer och korta sträckor till cirka 4000 hotellrum, som då kan nås genom en kort resa med tunnelbanan. Malmömässan ligger också bara 11 minuter från den stora flygplatsen samt inte mer än 7 minuter till Malmö Centralstation. Här är placeringen också väldigt perfekt med anslutning för danska besökare, med bara 24 minuter till den danska Centralstationen i Köpenhamn.

Vilka olika mässor finns att hitta på Malmömässan

Varje år arrangeras det ett stort antal mässor i Malmö. De flesta av dessa är oftast mycket stora, men du hittar även några som många inte känner till. Den största av alla mässor som arrangeras är Villamässan, som är Sveriges största mässa för alla hustillverkare och försäljare inom detta område. Några av de mässor som du kanske inte känner till som arrangeras i dessa lokaler är Malmö Beer & Whiskey festival, Buying Properties Abroad och Scouternas Stora Vårloppis. Det vara bara några av alla som du kommer att se varje år i dessa lokaler, dit du kan ta dig en tur när en mässa som intresserar dig är på gång.