Start » mässor och utställningar » Stockholmsmässan

Stockholmsmässan

Stockholmsmässan är en verkligt fin konferens och en mässanläggning av större kaliber. Denna anläggning är faktiskt den absolut största mötesplatsen i hela den nordiska regionen. Här har det med professionalism och kunskap organiserats mässor och stora möten i över 70 år. Stockholmsmässan startades redan så tidigt som 1942, och detta var av brödernastockholmsmässan Börje och Folke Claeson. Dessa två bröder hade rest runt världen och sett olika typer av visningar och mässor, och tyckte helt klart att det var dags för detta i Sverige också. Då var det inte alls stort, men detta var grunden till det som idag är Stockholmsmässan, och få hade kanske på den tiden anat hur stort som detta koncept skulle bli.

Idag ligger Stockholmsmässan i stora moderna lokaler i Älvsjö, där den har befunnit sig sedan 1971, då kung Gustaf VI Adolf invigde denna nya byggnad. Det var också då som den verkligen kallades för Stockholmsmässan, istället för det tidigare namnet St: Eriks-mässan. Detta kom att bli en stor succé och har under tidens lopp fram till idag utvecklats till att bli större än någonsin. I dessa gigantiska lokaler kommer det alltid att finnas plats för alla typer av mässor, och när det inte finns det kommer denna anläggning helt enkelt bara att byggas ut.

Vad hittar du för mässor på Stockholmsmässan?

Angående vilka mässor som kan hittas varje år i dessa nästan fullbokade lokaler året runt är det nästan lättare att fråga sig vilka du inte hittar. Här handlar det om mässor för företagare som säljer hus utomlands, teknikmässan och stora bilmässor för att bara välja några av de som du finner varje år inhysta i Stockholmsmässans lokaler. Denna anläggning fungerar också som en professionell konferensanläggning, och är konferenserna tillräckligt stora kommer det alltid att finnas de gånger som det förekommer föreläsningar och information i någon av de större mässlokalerna.